
La segona jornada del ‘Delicatessem Musiquem Lleida!’, que ha tingut lloc avui dissabte, ha finalitzat amb èxit de públic. De fet, a la majoria de les actuacions, les entrades, reservades prèviament a la pàgina web, s’han exhaurit. El festival, organitzat per la Coral Shalom, ha iniciat el dissabte als Jardins de Santa Clara amb la Màster Class ‘El gest com a pont entre l’art visual i la composició musical’, impartida pel director coral Bernat Giribet.

Al migdia, el mateix espai ha acollit el concert ‘Dones Compositores’, interpretat per la soprano Patricia Castro i el pianista Aurelio Viribay. La darrera actuació del dia als Jardins de Santa Clara ha sigut la de la soprano alemanya Ulrike Haller i el pianista català Jordi Armengol, que han ofert un concert de cançons catalanes i alemanyes.

El darrer concert de la jornada d’avui ha sigut el grup MuOM, un grup vocal que utilitza les tècniques del cant d’harmònics (cant difònic), on cadascun dels cantants produeixen dos sons alhora. Ha actuat a l’interior de la Seu Vella i ha sigut un èxit de públic, ja que les entrades es van exhaurir ràpidament.

Actuacions per cloure el festival
El ‘Delicatessem Musiquem Lleida!’ es clou demà amb tres actuacions. La primera, que tindrà lloc a migdia als Jardins de Santa Clara, serà la de la pianista Laura Ferré Rozada. A més de pianista, Farré Rozada és matemàtica i ha estat nominada com a ‘Rising Star’ per la BBC Music Magazine. Actualment, és estudiant de doctorat al Royal Birmingham Conservatoire, on ha guanyat una beca ‘AHRC-Midlands4Cities’.
El seu àlbum de debut ‘The French Reverie’ (2018) va ser possible gràcies a 208 mecenes de 28 països dels 5 continents. Philippe Sommerich del ‘Classical Music Magazine’ va descriure el disc com “un model pels artistes joves que produeixin els seus àlbums de debut”.
Ja a la tarda, el mateix espai acollirà el concert de percussió ‘Infinite Scroll’, on Genís Bagés interpretarà una obra inspirada en la tècnica de disseny web que permet carregar contingut sense límit. Bagés proposa un viatge, amb el qual juga amb sonoritats i textures rítmiques, acompanyat de la bateria, els instruments de percussió i diferents dispositius tecnològics.
L’interior de la Seu Vella serà l’escenari del darrer concert del festival, interpretat pel sextet de metall Sporadik Brass. La formació, que va néixer fa 12 anys a Lleida, és l’evolució dels músics que formaven part del Lleida Brass Quintet, incorporant de forma estable la percussió al seu repertori. Actualment, els seus components són professors del Conservatori Municipal de Música de Lleida i del Conservatori Municipal de Música de Cervera (tots membres de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida).
Per tal de compensar les limitacions de públic, els concerts s’emeten en streaming per la web del festival i en directe per Lleida TV. Concretament, avui s’han emès les actuacions de la soprano alemanya Ulrika Haller i el pianista català Jordi Armengol i el de MuOM. Demà, està prevista la retransmissió del de la pianista Laura Ferré Rozada i el de Sporadik Brass.
La Coral Shalom ha volgut mantenir l’aposta per la música gratuïta al carrer, però en petit format i amb les mesures de seguretat pertinents. La fórmula escollida enguany per l’organització s’ha basat en la combinació de professionals consolidats i de talent emergent i concerts de petit format, sempre primant la qualitat.